Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Voorwaarden voor woningruil


Om in aanmerking te komen voor woningruil moet het verzoekformulier woningruil door beide aanvragers worden ingevuld en ingeleverd. De aanvrager die naar een woning van Actium wil verhuizen, moet ingeschreven staan als woningzoekende bij Actium. Het inschrijven als woningzoekende kan tegelijkertijd met het inleveren van het formulier.

U kunt ook een advertentie plaatsen op www.woningruil.nl. U bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een persoon die met u van woning wil ruilen.

We hebben de voorwaarden voor u op een rijtje gezet:

  • U woont minimaal één jaar in uw huidige woning;
  • U betaalt in de regel tijdig uw maandelijkse huur en heeft geen huurachterstand of andere openstaande nota's;
  • Uw woning is door Actium niet aangewezen voor verkoop;
  • Uw inkomen is niet hoger dan € 43.000 bruto;
  • De kandidaat met wie u wilt ruilen voldoet aan de voorwaarden die voor de woning gelden;
  • De kandidaat met wie u wilt ruilen van woning, heeft een inkomen dat past bij de huurprijs van uw huidige woning. En uw inkomen past bij de hoogte van de   huurprijs van de woning van de ruil-kandidaat; 
  • De kandidaat met wie u wilt ruilen kan een positieve verhuurderverklaring overhandigen aan Actium, dit geldt niet als u op dit moment bij Actium huurt;
  • De kandidaat met wie u wilt ruilen sluit een huurovereenkomst af voor minimaal een jaar, daarna gaat de huurovereenkomst stilzwijgend over in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

LET OP: Soms is de huurprijs van de woning hoger wanneer u de woning verlaat. De kandidaat waarmee u wilt ruilen, kan dus te maken krijgen met een hogere huurprijs dan die u betaalt. Informeer vooraf bij Actium naar de eventuele huurprijsstijging en stel de kandidaat waarmee u wilt ruilen hiervan op de hoogte.

Huur opzeggen en verhuizen
In verband met aansprakelijkheid adviseren wij u om uw huidige woning niet op te zeggen totdat wij u hebben bevestigd dat de woningruil doorgaat. Het is niet toegestaan te verhuizen voordat de hele procedure is afgerond.

Huurovereenkomst
Nadat wij het opzegformulier hebben ontvangen en verwerkt, nodigen wij u en uw ruilpartner uit om in onze vestiging de huurovereenkomst te ondertekenen. Let op: het huurcontract geldt voor minimaal één jaar. Als wij uw verzoek tot woningruil afwijzen, ontvangt u hierover schriftelijk bericht.

Uitzonderingen
Voor sommige woningen is geen woningruil mogelijk, namelijk:

De Havelstee (Schukkingpad 1 t/m 18) in Havelte;
A.C. Idehof 2, 8, 16, 18, 20, 30, 32, 38, 44, 46 en 54 in Frederiksoord.

Huurtoeslag
We adviseren u om naar de mogelijkheden van huurtoeslag te informeren. Dit kan rechtstreeks via de Belastingdienst (via de website www.toeslagen.nl of via telefoonnummer 0800 0543) of via Actium.

Meer informatie?
Heeft u vragen over de mogelijkheden van woningruil, dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van de afdeling klant, via telefoonnummer 0900 0604.


Uitleg en informatie ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.