Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Veelgestelde vragen


Hoe kan ik controleren of mijn reactie is vastgelegd?

Ga via uw persoonlijke pagina naar Mijn reacties en vervolgens naar Actuele en lopende reacties. Hier ziet u welke reacties op sociale huurwoningen zijn vastgelegd.

Als u reageert op vrije sectorwoningen krijgt u automatisch een e-mail ter bevestiging van uw reactie. U kunt deze reactie niet terugzien via Mijn reacties. Wij nemen contact met u op.

Hoe vaak mag ik reageren?

U mag maximaal vijf actuele reacties hebben op het sociale huurwoningen. Dit zijn reacties op woningen waarvan de reactietermijn nog niet is verstreken. Is de reactietermijn van een van uw actuele reacties verstreken, dan kunt u weer op een nieuwe woning reageren.

Wij adviseren u om minimaal twee keer per week het woningaanbod op de website te bekijken. Iedere dag verschijnt er nieuw woningaanbod op de website.

Hoe wordt huurtoeslag berekend?

De Belastingdienst kijkt bij de berekening van huurtoeslag naar de verhouding tussen de rekenhuur van de zelfstandige huurwoning en het actuele totaalinkomen (toetsingsinkomen) van alle bewoners van die huurwoning. Hierbij is de samenstelling van uw huishouden en uw leeftijd van belang. De rekenhuur is de kale huur plus een deel van de servicekosten.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.toeslagen.nl.

Ik denk dat mijn resultaat niet klopt, wat is er aan de hand?
Wanneer uw resultaat voor een woning minder gunstig is dan u had verwacht, kan dit verschillende oorzaken hebben:

U voldeed niet (geheel) aan de selectie eisen die in de advertentie werden gesteld;
Het ging om een populaire woning waarop veel mensen hebben gereageerd;
Op de woning reageerden woningzoekenden met een voorrangstatus (urgentie of lokale binding).

 
Kan ik mijn reactie weer verwijderen?

Ja, dat kan zolang de reactietermijn nog niet is verstreken.
U kunt een reactie verwijderen via uw persoonlijke pagina.

Waar vind ik de toegewezen woningen terug waarop ik zelf niet heb gereageerd?

Bij Verhuurde woningen staan de woningen die tot een jaar geleden zijn toegewezen.
Via een aantal stappen selecteert u welke woningen u in het overzicht wilt zien.
Bij elke verhuurde woning staat wat de inschrijfdatum was van de woningzoekende die de woning heeft geaccepteerd, of er sprake was van voorrang en hoeveel woningzoekenden er in totaal op de woning hebben gereageerd. 

Wanneer is de controle van de selectie-eisen?

Bij het reageren geldt de selectiedatum als moment waarop getoetst wordt door het systeem of men aan de eisen voldoet. De selectie volgt direct na de sluiting van de reactietermijn.  
Een selectie-eis is bijvoorbeeld een leeftijdsgrens.
Is de eis bij de woning maximaal 23 jaar, dan mag u op het moment van de selectie niet ouder zijn dan 23 jaar.  Was u 22 toen u reageerde, maar werd u 23 voordat de selectie werd gedraaid, dan komt u alsnog niet in aanmerking voor de woning.

Wanneer verschijnt het huuraanbod op de site?

Iedere dag wordt het huuraanbod op de website ververst. In de advertenties staat tot wanneer u kunt reageren. Deze datum kan per advertentie verschillen.

Wat is bemiddeling?

Er is sprake van bemiddeling als een woning niet via een woningadvertentie op www.hurenvanactium.nl is aangeboden maar direct is toegewezen aan een woningzoekende.

Wat zijn actuele en lopende reacties?

Bij uw actuele en lopende reacties staan woningen waarop u onlangs heeft gereageerd. Er zijn twee categorieën:

  1. Actuele reacties: reacties op woningen waarvan de reactietermijn nog niet is verstreken. Bij deze woningen ziet u uw huidige positie en hoeveel kandidaten er op dat moment op de woning hebben gereageerd. Totdat de reactietermijn verstrijkt, kunt u deze reacties nog intrekken.
  2. Lopende reacties: reacties op woningen waarvan de reactietermijn is verstreken, maar nog niet definitief zijn toegewezen. Heeft u een woning bezichtigd, dan kunt u hier ook aangeven of u deze wilt accepteren of weigeren.
Wat zijn historische reacties?

Bij uw historische reacties staan de woningen waarop u enige tijd geleden heeft gereageerd. Deze woningen zijn inmiddels toegewezen aan een andere kandidaat.

Bij iedere woning ziet u de belangrijkste kenmerken van de woning, zoals de oppervlakte en het aantal kamers. Verder ziet u wat uw positie op de woning was, hoeveel inschrijfduur de persoon had die de woning heeft geaccepteerd, of er sprake was van voorrang en hoeveel woningzoekenden er in totaal op de woning hebben gereageerd.

Uitleg en informatie ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.