Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Spelregels en uitzonderingen


Wij kennen een aantal spelregels voor het toewijzen van woningen. U komt daardoor niet in aanmerking voor elke woning.

De belangrijkste spelregels zijn:

 • uw verzamelinkomen (totale inkomen van u en uw medebewoner. Het inkomen van uw kinderen rekenen we niet mee)
 • uw leeftijd (soms gelden er voor de toewijzing van een woning extra voorwaarden, zoals een minimum of maximumleeftijd.)
 • de grootte van uw huishouden (het aantal mensen dat tot uw huishouden of gezin behoort. Dat zijn u, uw eventuele partner en eventueel meeverhuizende kinderen). 

Wij kennen minimum en maximum inkomenseisen voor woningen, omdat wij net als de overheid willen dat uw inkomen aansluit bij de huurprijs van uw woning. Op deze manier helpen we voorkomen dat er betalingsproblemen ontstaan. Dit noemen we ‘Passend toewijzen’. We zorgen ervoor dat de goedkoopste woningen worden verhuurd aan mensen met de laagste inkomens en woningen met een hogere huurprijs aan mensen met een hoger inkomen. De inkomensvoorwaarden zijn terug te vinden in de woningadvertenties.

Wij wijzen onze sociale huurwoningen alleen toe aan kandidaten met een verzamelinkomen tot maximaal € 42.437,- (prijspeil 2019). Is uw inkomen hoger, dan komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. U kunt wel reageren op woningen die worden aangeboden via direct te huur, woonwagenstandplaatsen en parkeerruimte.

Uitzonderingen
Het toewijzingsbeleid van Actium geldt in principe voor alle sociale huurwoningen. Behoort u tot één van de volgende groepen woningzoekenden? Dan gelden er voor u mogelijk uitzonderingen.

Zorgindicatie
U beschikt over een zorgindicatie op grond van de Wet Langdurige Zorg voor verblijf in een instelling of voor hulp bij dagelijkse activiteiten thuis (ADL-assistentie), een zorgindicatiebesluit op grond van de Zorgverzekeringswet, of een indicatie op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en u wilt een aanleunwoning huren met zorgserviceovereenkomst in één van de volgende complexen

 • Rikkingahof
 • Riemsoord
 • De Wijert
 • JT Seinenhof
 • Molenhof
 • ‘t Vonder
 • ‘t Kerspel
 • Dunninghe

Voor u geldt de door Actium gehanteerde maximale inkomenseis van € 42.437,- (prijspeil 2019) niet en u komt dus ook met een hoger inkomen in aanmerking voor toewijzing van een aanleunwoning in één van deze complexen.

Urgentie
U beschikt over een door Actium toegekende sloopurgentie, medische urgentie of overige urgentie.
Voor u geldt de door Actium gehanteerde  maximale inkomenseis van € 42.437,- (prijspeil 2019) niet en u komt dus in aanmerking voor toewijzing van sociale huurwoning.

Woonwagenstandplaats
U wilt een woonwagenstandplaats huren, zonder woonwagen.
Voor u geldt de door Actium gehanteerde  maximale inkomenseis van € 42.437,- (prijspeil 2019) niet en u komt dus in aanmerking voor toewijzing van een woonwagenstandplaats.

Direct te huur
U wilt een direct te huur woning huren.
Voor u geldt de door Actium gehanteerde  maximale inkomenseis van € 42.437,- (prijspeil 2019) niet en u komt dus in aanmerking voor toewijzing van de woning die direct te huur wordt aangeboden.

Molukse wijk
U wilt een woning huren in de Molukse wijk in de Lariks in Assen en bent van Molukse afkomst. Voor u geldt de door Actium gehanteerde maximale inkomenseis van € 42.437,- (prijspeil 2019) niet. Bovendien kunt u ook met een inkomen hoger dan € 38.035,- (prijspeil 2019) in aanmerking komen voor een woning met een huurprijs lager dan € 607,47. De wettelijke regels voor Passend Toewijzen gelden wel.  

Heeft u vragen over het toewijzingsbeleid en de uitzonderingen daarop? Neem dan contact met ons op.

Uitleg en informatie ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.