Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Voorrangsregelingen


Actium kent een beperkt aantal voorrangsregelingen op basis van lokale binding.

Dorpsvoorrang
Dorpsvoorrang houdt in dat woningzoekenden die al in het betreffende dorp wonen voorrang hebben op woningzoekenden die nog niet in het dorp wonen. Het gaat om de volgende dorpen:

Gemeente Westerveld:
Geeuwenbrug
Vledderveen
Wapse
Wapserveen
Zorgvlied

Gemeente De Wolden:
Alteveer
Ansen
Drogteropslagen
Echten
Kerkenveld
Koekangerveld
Linde
Oosteinde
Veeningen

Gemeente Hoogeveen:
Fluitenberg
Stuifzand

Voorrang Molukse wijk
Woningzoekenden van Molukse afkomst hebben bij toewijzing van een woning in de Molukse wijk voorrang op andere woningzoekenden. 

Voorrang bij toewijzing van woonwagens en -standplaatsen
Bij de toewijzing van woonwagens en -standplaatsen gelden de volgende voorrangsregels:  
Woningzoekenden uit hetzelfde woonwagenkamp (inclusief uitwonende kinderen) hebben voorrang op woningzoekenden uit andere woonwagenkampen en overige woningzoekenden bij toewijzing van een woonwagen of standplaats op het woonwagenkamp. Woningzoekenden uit andere woonwagenkampen van Actium hebben voorrang op overige woningzoekenden bij toewijzing van een woonwagen of –standplaats op het woonwagenkamp. 

Garages, parkeerplaatsen en bergingen 
Wanneer er meerdere belangstellenden zijn voor een garagebox, parkeerplaats of stallingsplaats, dan wordt de volgorde van toewijzing als volgt bepaald:

  1. Huurders van Actium die wonen in het woongebouw waarbij de garage, parkeerplaats of stallingplaats hoort. Zijn er meerdere belangstellenden, dan is de woonduur bepalend voor de volgorde.
  2. Huurders van Actium uit het betreffende dorp of wijk. Zijn er meerdere belangstellenden, dan is de woonduur bepalend voor de volgorde.
  3. Huurders van Actium die niet in betreffende woongebied dorp of wijk wonen. Zijn er meerdere belangstellenden, dan is de woonduur bepalend voor de volgorde.
  4. Overige belangstellenden. Zijn er meerdere belangstellenden, dan vindt loting plaats.

Uitleg en informatie ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.